Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Српски интернационалац Бобан Марјановић трејдован је у Филаделфију са Тобајасом Херисом и Мајкл Скотом, објавио је на друштвеним мрежама добро обавештени НБА новинар Адријан Војнаровски. Биће то четврти НБА тим за српског центра, после Спарса, Пистонса и Клиперса.

Клиперси су трејдовали Марјановића уз Тобајаса Хериса и Мајка Скота за Лендрија Шемета, Вилсона Чендлера и Мајка Мускалу, а добиће по два пика из прве и друге рунде.

Мајкл Шемета има сасвим солидну сезону, у којој му је просек 8,4 поена по мечу, 44,5 одсто из игре, 40,6 посто шута за три поена. Искуснији Вилсон Чендлер (31 год.) није се најбоље снашао у Сиксерсима, али могао би да се уклопи у тим Дока Риверса, као и поуздани резервни центар, 27-годишњи Мајк Мускала.

Са друге стране, Сиксерси су направили још један корак ка томе да одмах буду кандидати за највише домете и језгро тима сада чине Ембид–Симонс–Батлер–Херис. 
Бобан Марјановић је ове сезоне тек повремено добијао конкретнију минутажу код Дока Риверса, а просечно је бележио 6,9 поена уз 4,3 скока за 10,7 минута по утакмици.

Филаделфија ће бити четврти НБА тим за српског центра, после Спарса, Пистонса и Клиперса.

РТС