Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик пожалио се руском председнику Владимиру Путину на споро формирање власти у БиХ и рекао да Бошњаци као услов наводе чланство БиХ у НАТО.

„У БиХ се стално нешто условљава. Бошњачка страна формирање власти условљава прихватањем НАТО пута, што ми одлучно одбијамо, тако да ће примена изборних резултата потрајати”, рекао је Додик у Београду, током посете руског председника Владимира Путина Србији, преноси сарајевски Кликс.

На почетку сусрета коме је присуствовала и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, Путин је честитао изборну победу Додику.

Додик је истакао важност наставка производње нафте у Броду и учешћа руских компанија у реконструкцији термоелектрана, преносе Независне. Он је рекао да Република Српска жели да учествује у изградњи гасовода „Турски ток” и да Српска у складу с тим припрема пројектну документацију јер је за њу то врло важно.

Додик је навео и да Српска жели да ојача сарадњу са Руском Федерацијом у области образовања.

„Веома је важно рећи да сам ја овде као српски члан Председништва БиХ, али мој примарни интерес је Република Српска. Сматрам својом обавезом и дужношћу да примарно афирмишем интересе Српске”, рекао је Додик.

Танјуг