Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Црногорски покрет поднео је кривичну пријаву Основном тужилаштву у Подгорици против Његовог високогпреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија због, како наводе, "кривичног дела повреде угледа народа и других мањинских заједница и изазивања националне и верске мржње". Црногорски покрет је у пријави навео да је митрополит Амфилохије ово кривично дело починио 7. јануара изјавом током божићне литургије у Саборној цркви Христовог Васкрсења у Подгорици.

Црногорски покрет апелује и да државни органи још једном процене деловање у Црној Гори протојереја СПЦ Велибора Џомића, који, како тврде, као нерезиденцијална особа са привременим боравком у Црној Гори константно антицрногорским деловањем и изјавама иритира велики број грађана Црне Горе.

Из ове невладине организације тврде и да Џомић увредљиво говори о канонски непризнатој Црногорској православној цркви и владици - митрополиту Михаилу, да промовише злочиначке организације из Другог светског рата, подстиче мржњу према антифашистичком, ослободилачком покрету и тако подстиче поделе у Црној Гори и изазива међунационалну нетрпељивост.

Црногорски покрет сличну пријаву против митрополита Амфилохија поднео је и почетком августа прошле године.

Срна