Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

...не жели да оде из Србије

Сви српски политичари будућност виде у својој земљи и одбацују могућност пресељења у иностранство, показује најновије истраживање Института за примењену политикологију и миграције из Сремске Каменице.

Овакав тренд буди оптимимизам и баца светло наде на, иначе, суморну демографску слику Србије.

- Истраживање је рађено на репрезентативном узорку од 3000 политичара, а сви до једног су показали јасну намеру да остану у Србији и овде граде свој живот - каже др Предраг Рајшић са каменичког института - Резултати су потпуно униформни за све испитанике без обзира на пол, године или статус. Могућност одласка из Србије децидно одбацују сви са којима смо разговарали. Овакав тренд радује јер показује да је Србија успела да преокрене негативна демографска кретања и заустави одлив кадрова из земље - закључује др Рајшић.

Менталитет људи, могућности напредовања у каријери, сигурност посла само су неке од предности живота у Србији, слажу се политичари са којима смо разговарали.

- Не постоји новац због кога бих напустио Србију - јасан је Митар Тошић, потпредседник локалног одбора СНС-а у Чачку - Посла за политичаре увек има, плата је сигурна, а могућности су готово неограничене. Знам да сви мисле да је негде другде боље и лакше, али сам, током службених путовања, прошао доста света и са сигурношћу могу рећи да се у Србији најлепше живи и да нигде нема оваквих људи - поручио је он.

Бојан Савић, Њуз