Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Портал индеx.хр објавио је данас снимак са традиционалног пријема и ломљења божићне чеснице у Српском народном већу (СНВ) у Загребу уз коментар да та сцена најбоље описује хрватску политику.

„Читатељка Индеxа снимила је овогодишње ломљење погаче и забележила тренутак који вероватно најбоље описује срж политике у Хрватској“, наводи загребачки портал.
На снинмку, забележеном мобилним телефоном, види се како свештеник ломи божићну чесницу, док се окупљени распитују да ли је неко пронашао новчић, који налазачу - по веровању - доноси срећу, здравље и благостање током целе године.

У погачи је, како наводи Индеx.хр, био златник из доба Француске револуције, а када је свешетеник у деловима изломљење чеснице нашао новчић, додао је тај комад председнику СНВ Милораду Пуповцу, а он га проследио градоначелнику Загреба Милану Бандићу. „Јесте га ви нашли“, „Јесте нашли“, „Ко је нашао“…, чују се питања окупљених око стола на којем су, уз свећу, комади изломљене чеснице. „Бандић после тога славодобитно обзнањује свима да је он пронашао сретан новчић, а сви му пљешћу и честитају. ‘Ево гааа!’, виче Бандић“, објавио је портл Индеx.хр.

Поједини београдски медији прокоментарисали су овај снимак насловом „Божићна намештаљка у Загребу“.

Погледајте ДОКАЗ 

ФоНет