Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Једноставно је, навикните се да користите телефон на другачији начин, него што га сада користите. Ако га већ не користите правилно, наравно. Већина нас користи паметне телефоне или телефоне уопште и највећи део корисника жели да из свог телефона извуче максимум. Да би у томе успели потребно је да пратите ово упутство, које је саставио један од најпознатијих YоuTube канала, PhoneBuff.

Не искључујте апликације, које раде у позадини

Иако многи мисле да је добро искључивати апликације, које се више не користе, заправо је битно не искључивати их, да телефон не би трошио више енергије при њиховом поновном покретању. Боље их је оставити у позадини да раде.

Не пуните телефон погрешно

Ако желите да извучете максимум из своје батерије и да вам она у телефону траје дуже, престаните да пуните телефон током целе ноћи и не допуштајте да се ниво напуњености батерије спусти испод 20 одсто или још горе - да се телефон искључи због испражњене батерије. Све ово оштећује батерију на различите начине, што утиче на њен капацитет, брзину пуњења и дуготрајност. 
Не користите исте лозинке

Јасно је - лозинке за све смартфон опције и све апликације би требало да буду различите! Бићете сигурнији и телефон ће радити боље.

Не чувајте слике у апликацијама за друштвене мреже

Ако користите Инстаграм камеру, Messenger или Facebook камеру, или било коју другу апликацију друштвене мреже како бисте правили слике - престаните то да радите. Слике се тако лакше деле, али су оне лошијег квалитета тј. ниже резолуције и мање величине, како би се лакше делиле. Користите камеру телефона за сликање, па слике поделите на мреже тако што ћете их “увући“ кроз апликације. На тај начин вам остаје оригинална слика у пуној резолуцији и квалитету.

Откључан телефон не дајте никоме, посебно не незнанцима

Иако ће сад многи преврнути очима и рећи @Ма, даааај! - зашто бисмо тако нешто урадили@, истраживања показују да је број људи, који би свој телефон откључан дали на коришћење непознатој особи далеко већи, него што било ко сматра. Сликање на брзину, позив, свеједно! Прво закључајте телефон, па покрените камеру или бројчаник, пре него што неком дате свој телефон. Много је разлога за то!

Морате почети да чистите телефон

Телефон је неколико пута прљавији од даске тоалета. Брисање влажном крпом или марамицом без алкохола уклониће најгоре бактерије, али и прљавштину. Довољно је да хигијену телефон спроводите на сваких неколико дана, мада би сваки дан, пред спавање било идеално да чистите свој телефон. Рецимо то и овако - колико вас носи телефон са собом у тоалет? Да, сад је јасније, зар не?!

Не потцењује offline мапе за навигацију

Уштедећете брдо интернета, енергију батерије и своје живце коришћењем већ скинутих мапа, уместо оних које се користе само онлајн. Предлажемо Google Maps или Here WeGo апликације.

Не држите телефон на столу

Телефон вам одвлачи пажњу и кад се бавите неким послом, учите или радите нешто што захтева концентрацију и пажњу - одмакните телефон од себе! Држите га у џепу кошуље, јакни, торби, негде где га директно не видите. Ах, да, PhoneBuff каже да бисмо могли и да пролијемо нешто по телефону. Добро, и због тога.

8 Smartphone Mistakes To AVOID!