Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Бањалучка полиција наредила је вечерас грађанима да се разиђу из порте цркве Христа Спаситеља у центру града, где су дошли да, заједно са Сузаном Радановић, мајком убијеног Давида Драгичевића, запале свеће за њеног сина. Полиција је од грађана затражила да се разиђу, јер како су навели, скуп није најављен.

Грађани, којих је било око стотину, углавном жена, негодовали због оваквог захтева полиције. 

"У граду нема стајања, ни кад купујете новине ни кад идете код доктора", казала је Сузана Радановић, мајка убијеног Давида. Вечерас је са њом свеће запалила и Будимка Бајо Боллин, мајка девојчице Ивоне, која је у Бијељини страдала под сумњивим околностима 2009. године, када је имала само осам година. 

Сузана Радановић је позвала министра полиције Драгана Лукача да реши убиство њеног сина или да поднесе оставку из моралних разлога.

"Довели су ме у ситуацију да не смем поменути име свога сина на улици. И даље ћемо захтевати правду за Давида", нагласила је Сузана Радановић. 

Полиција је пре два дана забранила сва окупљања групе "Правда за Давида", а вечерас је по први пут полиција ушла у црквено двориште и тражила од грађана да се разиђу. 

Давор Драгичевић, отац убијеног младића, последњи пут је виђен 30. децембра 2018. године, после великог скупа и протестне шетње "Правда за Давида" код џамије Ферхадија. Полиција је саопштила да трага за њим, а британска амбасада Велике Британије демантовала је да се Давор Драгичевић налази у тој амбасади у Сарајеву.

Н1