Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик упутио је званичан позив министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу да дође у посету Републици Српској и преброји демонстранте који у последњих неколико дана интензивно протестују.

Демонстранти у Бањалуци већ данима протестују због хапшења Давора Драгичевића, оца убијеног Давида Драгичевића, као и због репресије коју полиција спроводи над грађанима.

С обзиром на то да број демонтраната расте из дана у дан и да нико не зна колико их тачно има, Милорад Додик је решио да у помоћ позове доказаног стручњака у области пребројавања.

- Господин Небојша Стефановић је показао изузетну стручност у области бројања људи, како оних који стоје, тако и оних који се крећу. Свако може да изнесе неку своју процену, али једино Стефановић користи меродавну методу бројања “главу по главу“, притом имајући у виду и запремину простора коју заузимају зимске јакне - објаснио је Додик.

Према Додиковим речима, Стефановићеви резултати ће ставити тачку на све шпекулације о броју демонстраната.

- Ако господин Стефановић изађе и каже да је на улицама 1.500 или 1.600 људи, ко смо ми да у то сумњамо?  На примеру Београда нам је већ доказао да тај број људи врло лако може да се развуче и на неколико километара како би изгледало да их има више, зато је битно да знамо тачан број како нико више не би губио енергију на расправе о томе - навео је Додик. 
Председавајући Председништва БиХ оценио је да се Република Српска суочава са веома тешком ситуацијом и са великим проблемом који дели народ и који ће још порасти ако не буде саопштена права истина.

- Зато морамо да сазнамо истину о ономе што нас све тишти: Колико је демонстраната на улицама? - закључио је Додик.

Ненад Милосављевић, Њуз