Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Антонио Браманте из Квебека, отац троје деце, поднео је тужбу против Мекдоналдса и тражи од њих обештећење због трошкова које му праве њихове рекламе.

Браманте, наиме, сматра да је, под притиском реклама за Happy Meals и серија играчака у њима, повезаних са популарним филмовима па деца желе да праве колекције, он принуђен да једном у две седмице макар једно од своје деце води у тај ресторан брзе хране.

У судском документу се наводи Брамантеово тврђење да ланац брзе хране то намерно чини, на штету осетљивих потрошача, деце и њихових породица.

Ово тврђење је усаглашено са провинцијским законима о заштити потрошача, где су забрањене рекламе намењене деци млађој од 13 година, а Мекдоналдс се тога очигледно не придржава. У провинцији такође постоји закон којим се ограничава рекламирање нездраве хране деци.

Џои Закран, Брамантов адвокат, каже да се овој парници могу прикључити сви који су од новембра 2013. године, наовамо, купили Happy Meals у Мекдоналдсу у Квебеку. Тужбом се тражи и казна за ланац брзе хране, како би се убудуће спречила таква пракса.

У Мекдоналдсу одбацију ове оптужбе, али кажу да ће све пажљиво проучити.

Новине Торонто