Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Ураган Мајкл погодио је област у близини града Мексико Бич у савезној америчкој држави Флориди јачином урагана четврте категорије, саопштио је Национални центар за урагане. Ураган је изазвао смртоносне олујне таласе доносећи са собом ветрове јачине 250 километара по часу, преноси АП.

Снажни ветрови урагана срушили су и поједине објекте у месту Панама сити бич.

Ураган Мајкл раније данас је прерастао у ураган категорије четири пре него што ће погодити Флориду, док је 500.000 људи саветовано да се евакуише.

„Време за евакуацију дуж обале је прошло”, написао је раније данас на свом Твитер налогу гувернер Флориде Рик Скот и додао „ако одлучите да останете у зони евакуације морате одмах да тражите склониште”.

Председник САД Доналд Трамп прогласио је ванредно стање у целој Флориди, пренео је Ројтерс.

Градоначелник Апалачиколе Ван Џонсон рекао је да је у граду који би могао највише да буде погођен на снази обавезна евакуација.

„Моја највећа брига је да су поједини људи тек сада почели да схватају озбиљно ову олују и да се евакуишу”, рекао је он ЦНН-у.

„Надам се да ће други који нису донели такву одлуку успети да оду док су путеви проходни и пре него што се затворе мостови”, рекао је Џонсон.

Танјуг

Michael makes landfall as a Category 4 Hurricane