Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Демократски фронт саопштио је да није успио да прикупи 27 потписа посланика, колико је било неопходно да би била заказана ванредна седница Скупштине Црне Горе поводом присуства црногорског војно-дипломатског представника на обележавању операције "Олуја" у Хрватској. Рок за предају иницијативе за одржавање ванредне сједнице Скупштине истекао је данас у 12.00 часова, а из ДФ-а су захвалили посланицима који су подржали њихову иницијативу.

"Подршку за иницијативу, којом би се осудио срамни чин Владе и покренуло питање одговорности врха власти, нисмо добили од странака Ранка Кривокапића, Алексе Бечића, Дритана Абазовића и Миодрага Лекића", саопштено је из ДФ-а. Из ДФ-а наводе да поједине странке "чак нису нашле за сходно да испоштују грађане и објасне због чега је за њих неприхватљива та иницијатива".

"Нисмо тражили да партије које су у бојкоту учествују у заседању, већ само да ставе потпис на иницијативу и тако омогуће да цела јавност чује расправу о проблему који ће дефинитивно одређивати будуће политичке односе и судбину Црне Горе. О њиховом понашању нека суде грађани", наведено је у саопштењу.

Из ДФ-а су поручили да ће свакако пронаћи начин да ово питање актуелизују на првом наредном заседању парламента.

"Не желимо да дозволимо, због својих предака и потомака, да због издаје врха власти остане срамота на лицу Црне Горе", наводи се у саопштењу ДФ-а.

Демократски фронт је иницијативу за сазивање ванредне сједнице Скупштине Црне Горе покренуо да би парламент осудио одлуку црногорске Владе да учествује у прослави војно-полицијске акције "Олуја" у Хрватској и јавно се извинио свим жртвама погрома и етничког чишћења недужног српског народа из некадашње Републике Српске Крајине.

Према подацима Комесаријата за избеглице Србије, у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја" протерано је 250.000 крајишких Срба, 1.856 је убијено, а 836 воде се као нестали. Акција је почела је 4. августа 1995. године офанзивом на подручја Баније, Лике, Кордуна и сјеверне Далмације.

Срна