Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У току протеклог викенда у Чикагу, трећем по величини граду у САД, у пуцњавама је убијено најмање 11 особа, а 70 је рањено, саопштила је полиција. Највише жртава било је у недељу, наводи АП, напомињући да је у једној пуцњави на јужној страни Чикага повређено осам особа. Градоначелник Чикага Рама Емануел рекао је да су људи били вољни да именују потенцијалне осумњичене. Он је истакао да се често дешава да појединци знају ко је одговоран за пуцњаву, али не желе да информације поделе са полицијом.

Надлежни у полицији Еди Џонсон рекао је да су пуцњаве резултат обрачуна између банди.Такође је за само 14 сати убијено пет, а рањено 14 особа.

Неславни рекорд забележен је у периоду од поноћи до 14 сати, преноси CNN.

„Град Чикаго имао је насилну ноћ. Неки од тих случајева били су циљани и били су повезани са сукобима банди у одређеним подручјима”, изјавио је шеф патролног одељења Фред Валер, преноси CNN. Како је навео, за свега три сата рањено је 30 особа, док су две убијене, а у последњем инциденту, отворена је ватра у прометној улици.

Најстарија рањена особа има 62 године, док најмлађа има само 11 година.

Валер каже да је, у односу на 2017. годину, забележено 30 одсто мање инцидената уз употребу оружја, док је број убиства смањен за четвртину. 

Танјуг

Violent Chicago weekend leaves at least 11 dead, dozens hurt