Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Академик Матија Бећковић оцеенио је да се оно што се дешава Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Амфилохију не дешава ниједном јерарху ниједне цркве на свету.

"Кад је митрополит Амфилохије хиротонисан на Цетињу честитао сам му и рекао да ако жели да буде светац нигде неће наћи боље услове ни погодније место. Оно што се њему дешава не дешава се ниједном јерарху ниједне цркве на свету", рекао је Бећковић поводом покушаја групе Албанаца да спречи митрополита Амфилохија да служи Свету архијерејску литургију на темељима Цркве Светог Јована Крститеља у Улцињу.

Бећковић је за "Спутњик" изјавио да је прогон митрополита Амфилохија на делу од када је дошао на чело СПЦ у Црној Гори и да је "прогон добио своју кулминацију која, такође, траје".

Група од двадесетак Албанаца предвођена одборником Демократске партије, која је чланица улцињске владајуће коалиције, Хаџијем Сулејманијем покушала је да спречи митрополита Амфилохија да са свештенством и верницима служи литургију на темељима Цркве Светог Јована Крститеља у Улцињу.

Полиција је интервенисала како би митрополит могао да се пробије до цркве, али не и да дође на темеља храма, где је било предвиђено служење.

Срна