Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Нови онтаријски премијер Даг Форд положио је заклетву пред замеником генералног гувернера за Онтарио, ступио на дужност протеклог петка и представио нову провинцијску владу. Поред тога што је премијер, Форд је и министар за међувладина питања. Две најпознатије чланице странке, Кристин Елиот и Каролина Малруни, постале су прва, његова заменица и министарка здравља, а друга јавни тужилац и министарка задужена за франкофонска питања.

Поред њих, чланице владиног кабинета су још и Лиса Меклеод, задужена за ресор деце, жена, комунланих и социјалних служби, Лиса Томпсон, за образовање, Лори Скот, за рад, Мерили Фулертон, за обуку, колеџе и универзитете, и Силвија Џонс, за туризам, културу и спорт.

Остатак кабинета, односно његове две трећине, чине представници јачег пола. Ресор финансија водиће Виктор Федели, пољопривреде, хране и питања села Ерни Хардеман, животне средине, заштите и паркова Род Филипс, а енергетике, рударства и староседелачких питања Грег Рокфорд.

У новој влади ће се питањима комуналне безбедности и казненим службама бавити Мајкл Тиболо, економским развојем, запошљавањем и трговином Џим Вилсон, саобраћајем Џон Јакабуски и природним богатствима и шумарством Џеф Јурек.

Министар за инфраструктуру је Монти Мекнотон, Тод Смит за владине и потрошачке службе, Питер Бетленфалви, председник Савета трезора, Рејмонд Чо за питања сениора, Стив Кларк за општинске послове и стамбено збрињавање.

Новине Торонто