Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Група од двадесетак Албанаца предвођена Хаџијом Сулејмани, одборником улцињске Демократске партије, јутрос је покушала да спречи Његово високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Амфилохија да служи Свету архијерејску литургију на темељима Цркве Светог Јована Крститеља на Свачу у Улцињу.

Албанци предвођени одборником улцињске владајуће коалиције покушали су да онемогуће прилаз цркви, па је полиција обезбедила долазак, али не на темеље храма, саопштила је Митрополија црногорско-приморска.

Сулејмани је рекао да су митрополит Амфилохије, свештенство и верници "дошли да освајају" и да он, као Албанац муслиманске вере, то неће да дозволи, јер "Црква није Митрополијина и да, иако не зна чија је, зна да није њена".

На питање митрополита Амфилохија како то да се као муслиман меша у питање Цркве, Сулејмани је одговорио да је он прво Албанац, наводи се у саопштењу Митрополије.

После гурања, расправе, негодовања православних верника, полиција је обезбедила да митрополит Амфилохије, свештенство и народ дођу до Цркве, али не на темеље храма где је требало да буде служена Света архијерејска литургија.

Полиција је већ била на темељима храма, тако да је митрополит црногорско-приморски служио у непосредној близини остатака Цркве Светог Јована Крститеља на Свачу.
Срна

Црногорска полиција забранила литургију Митрополита Амфилохија