Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Виши суд у Новом Саду одредио је данас на предлог тужилаштва притвор до 30 дана фудбалском судији Срђану Обрадовићу осумњиченог да је на фудбалској утакмици у Суботици између домаћина Спартака и нишког Радничког, фаворизовао домаћи тим.

Портпарол суда Ивана Карапанџић прецизирала да је судија за претходни поступак донео решење којим је Обрадовићу одредио притвор због опасности од могућег утицања на сведоке. Против њега је покренута истрага због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја. Обрадовић се терети да је на фудбалској утакмици у Суботици, између Спартака и нишког Радничког, фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника у директном дуелу за излазак у Европу.

Он је на поменутом мечу досудио, према оцени спортских медија, „скандалозан” пенал од два за Спартак и направио још једну у низу грешака, међу којима је најпознатија она из 153. вечитог дербија када је признао гол Звезди након што је Џон Руиз асистирао „из аута” за гол. Зато је реаговао и први човек Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза и упутио захтев Судијској комисији да се арбитар Обрадовић драстично казни и скине са листе судија. 

Танјуг