Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Познати српски кларинетиста Божидар Боки Милошевић преминуо је у Београду у 87. години. Наводи се да је у годинама после Другог светског рата, Милошевић прво учио сам да свира, а затим је завршио Музичку академију. Постао је најпре члан, а онда и шеф Народног оркестра РТС где је остао све до пензије.

Милошевић је био професор Музичке школе „Јосип Славенски” и члан Београдске филхармоније. Наводи се да је широки репертоар деценијама представљао публици широм света и да је наступао и учествовао у музичким програмима и у позним годинама. Милошевић је имао четворо деце и сви се баве музиком. 

Отишао је врхунски уметник и добар човек који је обележио епоху, сложили су се Мерима Његомир, Бора Дугић и Дејан Петровић, поводом вести да је преминуо легендарни кларинетиста Божидар Боки Милошевић.

Познати српски кларинетиста Божидар Боки Милошевић преминуо је у Београду у 87. години. Рођен је 1931. године у Прокупљу. Музиком је почео да се бави 1950. године, а у својој каријери сарађивао је са врхунским интерпретаторима народне музике код нас и био легендарни шеф Народног оркестра РТС-а.  
Божидар Боки Милошевић - Сплет (Иде Миле РТС)
 

Танјуг