Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Током ноћи САД, Велика Британија и Француска су спровеле ваздушне нападе на циљеве у Сирији. "За све нас који смо старији од 18, 19 година ово представља болно подсећање на период кроз који смо прошли", рекао је председник Србије Александар Вучић.

"Политика војне неутралности је једина политика коју можемо да водимо јер бити на страни јачег, не мора да значи да смо на страни морала и правде", рекао је Вучић и додао да је политика коју је Србија установила о војној неутралности таква да Србија разуме своје место у свету.

"Ми смо бројчано мала земља, морамо са свима да разговарамо и да имамо партнерски и пријатељски однос", рекао је Вучић. Истакао је и да удари који су синоћ спроведени показују и да живимо у свету који је прожет страховитим сукобима.

Вучић каже да се због војних и политичких интереса зачас могу створити кризна жаришта.
"Интереси и разорна моћ свих страна су ужасно велики. Наше је да извучемо поуке и земљу позиционирамо на добар начин и да обезбедимо сигурност за наше грађане", каже председник Србије и додаје да све што се данас дешава показује колико је важно да разумемо да мир и стабилност нису нешто што је заувек дато и да их данас имате, сутра не.

РТС