Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Смотра филмова за децу и о деци „TIFF kids” одржава се од 9. до 18. марта као саставни део престижног интернационалног филмског фестивала у Торонту. У суботу, 10. марта, заказана је прва пројекција српског филма „Злогоње“ (у преводу на енглески „The witch hunter”), што је и званична, светска премијера.

Филм „Злогоње" је редитељски деби Рашка Миљковића. Он ће се са продуцентом и главним глумцем представити публици у културном центру „ТIFF Bell Lightbox" у Торонту. Филм ће бити приказан четири пута, а последња пројекција заказана је за 18. март, кад се Фестивал званично затвара. Сценарио је написан по мотивима књиге „О дугмету и срећи" Јасминке Петровић и то је топла прича о десетогодишњем дечаку Јовану који је рођен са парцијалном церебралном парализом.

У машти мали Јован, неспутан физичким недостатком, може да буде и уради шта год пожели. Живот у фантазији престаје кад стекне другарицу Милицу која га позива у реалне авантуре. На том путу пред њим се отвара цео један нови свет и велика авантура звана стварни живот.

Ову причу о животу са хендикепом, другарству и одрастању подржали су Филмски центар Србије, Медија програм Креативна Европа, Македонска филмска агенција, Министарство просвете Републике Србије, општина Стари град и Град Београд.

Продуцент филма „Злогоње" је Јована Караулић, главне улоге тумаче млади дебитанти Михајло Милавић и Силма Махмути, док остатак екипе чине: Јелена Ђокић, Бојан Жировић, Дубравка Ковијанић, Олга Одановић, Јелена Јованова, Стела Ћетковић, Милутин Милошевић, Милена Предић и Матија Поповић.

После велике светске турнеје, филм „Злогоње" ће у српске биоскопе и биоскопе земаља у окружењу стићи крајем септембра ове године.

РТС