Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац изјавио је да хрватска Комисија за суочавање са прошлошћу отворено заговара врсту "умивене и опране" поражене политике Анте Павелића и Независне Државе Хрватске /НДХ/ и предлаже озакоњење усташког поздрава "За дом спремни".

"Дошли смо до ситуације да сада добијамо људе који су дeо те комисије који кажу да антифашизам треба избацити из Устава", рекао је Пуповац за Хрватски радио.

Пуповац, који је и посланик у Сабору Хрватске, истакао је да су препоруке Комисије не само необавезујуће, већ за њега и апсолутно неприхватљиве. Он је рекао да се Хрватска недовољно супротставља темама које успоравају друштво, као што су ретроградне идеолошке појаве, негирање грађанских права и слобода, као и клерикално и националистичко разумевање друштва.

"Уместо да одлучно бранимо вредности антифашизма као што то чини већина земаља Европе, ми попуштамо и повлачимо се према онима који би ревитализовали поражене снаге у Другом светском рату", рекао је Пуповац.

Срна