Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Учитељица у основној школи у Плетерници у Славонији поделила је ученицима првог разреда радне задатке из математике који су били написани на ћирилици, а овај „инцидент у малом славонском месту изазвао је буру међу огорченим родитељима који су одмах контактирали директора школе и градоначелницу Плетернице”, наводи Индеx.хр. Хрватски портал пише да је „не бавећи се нивоом концентрације учитељице која није приметила којим писмом су писани подељени задаци, необично колико је само спомињање ћирилице у школи узнемирио плетерничке духове”.

Наводи се да се „такође, чини да нико није проверио о којем језику се ради - наиме, задаци су написани на бугарском”.

„Мени су се обратили незадовољни родитељи и ја сам упутила тај предмет на Жупанију. Они су надлежни за школство, јер Град није оснивач ове школе. Забринута сам и питам се контролише ли директор добро школу кад се у њој догађају такви пропусти. Забринута сам као градоначелница и као родитељ. Дете ми похађа једну од подручних школа”, казала је „забринута” градоначелница Плетернице Антонија Јозић из ХДЗ-а.

Директор школе Хрвоје Галић рекао је порталу да је „добио позив од Жупаније”.

„Мислим да је реч о неспоразуму. Реч је о додатним задацима. Не ради се о домаћем задатку ни о питањима. Учитељица их је на брзину извукла из рачунара, одштампала, не гледајући уопште текст”, навео је Галић. Он је појаснио да се „не ради о задацима, већ о упутствима”.

„Искрено речено, читам ћирилицу, али ово не знам да прочитам. Реч је о безвезном и глупом неспоразуму”, испричао је директор школе.

Портал објашњава да се Галић пре неколико месеци кандидовао за градоначелника Плетернице и изгубио на изборима од Јозићеве.

Танјуг