Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Све што је обећано мора да буде спроведено у дело, изјавио је за О2 ТВ амбасадор САД у Србији Кајл Скат одговарајући на питање да ли је бриселски дијалог Београда и Приштине ушао у слепу улицу.

„Сва обећања дата у бриселском дијалогу би требало да се изврше, а то укључује и Заједницу српских општина”, рекао је Скот упитан о непримењивању са приштинске стране договора да формира Заједницу српских општина. Он је изјавио да не види разлог да дијалог између Београда и Приштине упадне у озбиљну кризу и оценио да унутрашњи дијалог о Косову и Метохији напредује и да је, према његовим сазнањима, технички састанак представника Београда и Приштине у Бриселу прошле недеље ''прошао доста добро'' и да ће за неколико дана бити одржан још један састанак.

''Видим да овај процес напредује, али то није питање само техничког дијалога већ много шире'', рекао је Скот одговарајући на питања новинара у Агенцији за реституцију.

Амбасадор је оценио да напредује и процес унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

''Надам се да ће српска влада по завршетку овог процеса изаћи са неким предлогом, а видим да и у Приштини желе да се постигне правно обавезујећи споразум о нормализацији односа Београда и Приштине. Мислим да је то циљ свих нас и да је важно и за Србију и за Косово, као и за ЕУ и процес европских интеграција свих земаља у овом региону'', рекао је Скот. 

Танјуг