Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Двојица полицајаца српске националности који су приведени после убиства Оливера Ивановића пуштени су на слободу, јављају приштински медији.

Косовски тужилац Шућри Суља изјавио је да је одлука суда "неочекивана" и најавио је жалбу. Тужилаштво је за ухапшене полицајце тражило једномесечни притвор.

Према писању портала "Коссев", сумња се да су полицајаци узели чауру са места убиства лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" и да је нису предали заједно са другим доказима.

Полицајци су припадали Полицијској станици Северна Митровица и суспендовани су до краја истраге.

Тужилац Њази Реџа у суботу је потврдио да су двојица припадника косовске полиције ухапшена, а како је рекао "били су на дужности и нису ваљано обавили посао".

До хапшења је дошло по налогу Основног суда у Митровици и током претреса код њих је пронађен један пиштољ ТТ са два шаржера са девет метака. 
Приштински медији су послен тога објавили да се ради о полицајцима српске националности.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици, испред канцеларије своје грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда". Према подацима са обдукције, Ивановић је погођен са шест метака из "дуге деветке", а недалеко од места убиства пронађено је запаљено возило.

Б92