Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Глумац Небојша Глоговац сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Сахрана је почела опелом у цркви Св. Николе уз хор Дивне Љубојевић.

Глумац је сахрањен поред Милорада Мандића Манде, у истом реду где се налазе и гробови Драгана Николића и Велимира Бате Живојиновића.

Отац Небојше Глоговца, свештеник Милован Глоговац, служио је опело уз митрополита Амфилохија Радовића, док синови носе крст. 

"Небојша је видео да земља није за њега и зато бог узима најбоље од нас", рекао је Амфилохије. 

Комеморативни скуп одржан је раније данас у Југословенском драмском позоришту, уз присуство породице, пријатељи и колега, а завршен је громогласним аплаузом и сузама свих присутних. 
Колеге и пријатељи Никола Ђуричко и Војин Ћетковић понели су сандук.

Међу првима стигли су Емир Кустурица и Слобода Мићаловић, затим певач Сергеј Ћетковић, Александар Срећковић Кубура, Вукашин Марковић, Никола Којо, Драган Бјелогрлић, Ивица Дачић, Оља Бећковић, Милан Васић...

Стотине људи окупило се на Новом гробљу, пола сата пре сахране, како би изјавили саучешће породици и одали почаст славном глумцу.

Небојша Глоговац је рођен 30. августа, 1969. у Требињу, у породици свештеника Милована и Милене Глоговац. Породица се преселила у Панчево када је Небојша имао 7 година. Глоговац је имао малу улогу школског друга Слободана Попадића у тада врло популарној серији „Бољи живот“ (1987). 

После средње школе је уписао студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Након две године студија се предомислио и 1990. је уписао глуму на београдском Факултету драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића.

Заједно са њим су студирали Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Сергеј Трифуновић. 

Курир, Фото: Зорана Јевтић