Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Више од стотину водећих бизнисмена, међу којима су директори "Фејсбука", "Епла", "Амазона", челници "Џенерал Моторса", "Ај-Би-Ема", и других компанија, упутили су америчком Конгресу отворено писмо у којем траже да до 19. јануара усвоји закон који би спречио депортацију готово 800.000 младих илегалних имиграната. У супротном, упозоравају лидери пословног света, доћи ће до кризе радне снаге широм Сједињених Држава.

Писмо челницима Конгреса које је иницирала Коалиција за амерички сан, биће објављено у водећим америчким листовима Њујорк тајмс и Вол стрит џорнал, а потписници захтевају да се усвоји закон који би омогућио да стотине хиљада младих људи који су илегално у Сједињенм Државама, наставе да живе и раде у тој земљи.

После одлуке суда у Сан Франциску да привремено блокира план америчког председника о укидању програма који штити имигранте, Доналд Трамп је на Твитеру критиковао амерички судски систем, назвавши га неправедним јер увек добије спор пре него што пресуду поништи виши суд.

Канада је у Калифорнију послала члана парламента Пабла Родригеза, како би потенцијалне мигранте одвратио од покушаја да илегално пређу америчко-канадску границу, после одлуке Вашингтона да укине статус заштићених лица за око 250.000 држављана Салвадора и Хаићана.

РТС