Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић демантовао је у току заједничке конференције за медије са председником Србије Александром Вучићем наводе које је неколико минута пре изнио председавајући Председништва БиХ Драган Човић.

Изетбеговић се обратио јавности пошто је Вучић рекао да му је Човић јасно поручио како је став Председништва БиХ да следи политику Србије у вези са признавањем Косова и Метохије. Он је рекао да ће се ставови БиХ доносити у Сарајеву и да ће их доносити чланови Председништва БиХ, односно да се спољна политика БиХ неће креирати у Београду. 
"Међунородну политику БиХ водиће ова три човека (чланови Председништва БиХ), и она ће се водити у Сарајеву.
 

Наравно, и те како ћемо узети у обзир ставове суседних земаља, јер живимо са Србијом и живимо са Хрватском, као и са ЕУ, где смо преузели обавезе у процесу интеграција. Али, мој став је да се спољна политика води у Босни и Херцеговини и ја сам молио Човића да то изнесе као свој став, а не као став Председништва", рекао је Изетбеговић.

На дијаметралне изјаве чланова Предсједништва БиХ председник Србије се само насмао додавши како "овако изгледа све" почевши од преговора о граници.

"Е овако вам изгледа све. Ја сам цитирао шта сам добио у току званичних разговора, али овако вам изгледа и око Косова и Метохије, и око граница", рекао је Вучић.

Кликс/Б92