Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

У Палати Србија у току је састанак председника Србије Александра Вучића и чланова трочланог Председништва БиХ - председавајућег Драгана Човића и Младена Иванића и Бакира Изетбеговића.

Такође, министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са министром спољних послова БиХ Игором Црнадаком.

После разговора Вучића са члановима Председништва БиХ, уследиће пленарни састанак делегација Србије и БиХ, а затим ће се председник Србије и председавајући Председништва обратити медијима.

Вучић је за чланове Председништва БиХ, који су у Београд допутовали у уторак, исто вече приредио радну вечеру током које је разговарано о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима.

„Са Председавајућим и члановима Председништва БиХ током радне вечере разговарамо о билатералним односима, економској сарадњи и инфраструктурним пројектима”, објавио је председник Србије на свом Твитер налогу.

Човић, Изетбеговић и Иванић ће у Београду, такође, разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић о начинима за унапређење билатералних односа двеју земаља, јачању економске сарадње и европским интеграцијама.

Поред тога, чланови Председништва БиХ положиће венце на Споменик незнаном јунаку на Авали. У њиховој пратњи, како је најављено, биће министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

Иванић, Изетбеговић и Човић ће званичну посету Србији завршити састанком са председницом парламента Мајом Гојковић, у поподневним сатима. 

Танјуг

Став БиХ по питању Космета биће исти као и став Србије