Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је састанак са Европским комесаром за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом у Сарајеву био депримирајући и нефункционалан и да из БиХ није показано ништа више, осим декларативних залагања.

„Састанак је био потпуно нефункционалан и није донео никаква решења. Није јасно манифестована ни већина за сет закона о акцизама, ни опредељење да се консензусом (у БиХ) дође до Упитника Европске комисије”, рекао је Додик, преноси Кликс.ба. На састанку је, каже Додик, олако речено да ће Упитник Европске комисије бити завршен половином месеца.

„То је само заваравање европске јавности, а пре свега комесара Хана. Мислим да је он то добро схватио”, нагласио је председник РС.

Додик је навео да је на састанку са Ханом разговарано и о европским перспективама БиХ, стратегијама у вези са руралним развојем и о Реформској агенди и сету закона о акцизама.

„На састанку је био видљив један потпуно депресиван приступ који у БиХ постоји о томе. Видело се да БиХ нема концентрисану власт на заједничком нивоу, нити парламентарну већину, те да је криза власти и институција општа, мада је било оних који су на састанку обећавали лагано и брзо кретање”, рекао је Додик и нагласио да треба бити реалан, јер одговори на Упитник морају имати политички консензус. 

Танјуг