Радио Оаза 88.3 FM
Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Припадници Министарства унутрашњих послова Србије су у више одвојених акција претходних дана ухапсили 139 особа због сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапшено је 96 особа од којих је одузето укупно 128,5 килограма опојне дроге, а откривено је и седам лабораторија за производњу различитих наркотика.

Због недозвољеног поседовања или ношења оружја ухапшене су 43 особе, а код њих је, између осталог, пронађено 14,5 килограма експлозива, два ручна ракетна бацача "зоља", 56 пушака, 36 пиштоља и револвера и шест бомби, саопштио је МУП.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић похвалио је све припаднике полиције који су, како је рекао, у претходних седам дана напорним радом и активностима запленили велику количину наркотика и оружја.

"На територији Београда, Суботице, Шапца и Зрењанина откривено је седам илегалних лабораторија, међу којима и оне за гајење халуциногених печурака које су посебно ретке", рекао је Стефановић.

Министар Стефановић је, као значајну ствар, посебно истакао одузимање 14,5 килограма експлозива, од чега је 11 килограма одузето посебном активношћу људи из СБПОК-а у фабрици ''Крушик'', где је један од запослених покушао да изнесе и прода више од 11 килограма војног експлозива огромне разорне моћи.

Танјуг