Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Музичка школа у Станишору, код Гњилана, добила је седам нових клавира захваљујући хуманитарној организацији „Солидарност за Косово” којом руководи Арно Гујон.
„У том делу Косова музика је једина активност доступна деци и скоро свако дете свира неки инструмент, и то са успехом”, рекао је Гујон који је лично уручио клавире. Он је на свом Фејсбуку објавио фотографије са концерта који је том пртиликом одржан и поручио да се „човек не храни само хлебом већ и културом”. „Изузетно је важно да поред хуманитарних пројеката од виталне важности, попут конвоја хране, не запоставимо културу, јер је то управо оно што нас чини људима”, рекао је Гујон.

Гујон је познат по томе што годинама помаже народ на Косову и Метохији, а једна од највећих акција је Божићни конвој током којег је социјално угроженим породицама на КиМ подељено 12 тона помоћи и 80 оваца у вредности од 85.000 евра.

Гујонова организација посебно усмерава пажњу на образовање, васпитавање и развој српске деце у Метохији, па су обнове школа и летовања честе акције у оквиру подршке ове организације. 

Танјуг