Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Драгачевски сабор трубача у Гучи почиње данас, а овај музички фестивал званично ће бити отворен сутра када ће бити подигнута саборска застава код Споменика трубачу.

Гуча ће од данас до недеље, 13. августа, бити музичка позорница на којој ће се непрестано смењивати најбољи трубачки оркестри Србије. 
У недељу, на затварању фестивала, концерт ће одржати Горан Бреговић и "Бијело дугме", а поред традиционалног такмичења трубачких оркестара, на 57. Сабору у Гучи солистичке концерте одржаће мајстори трубе и прошлогодишњи победници. 

Током одржавања сабора предвиђен је и концерт младог, талентованог Марка Глигоријевића који је побрао највеће симпатије публике и на прошлом сабору добио награду публике за Прву трубу. 

Програмом је предвиђено одржавање полуфиналног такмичења сениорских трубачких оркестара, а четири оркестра бориће се за мјесто у финалном такмичењу које ће бити одржано у суботу, 12. августа, у 20.00 часова. 

Овогодишњи домаћин Сабора је Алексић Мирољуб, власник "Пионира" из Суботице и фирме "Алфа" из Врања. 

"Вечерње новости" ће и ове године доделити "Златну трубу" најпопуларнијем трубачу на Сабору, према оцени жирија публике. 

Организатори и туристички радници кажу да влада много већа заинтересованост гостију за овогодишњи сабор, него претходних пет година.

СРНА