Недељом од 20 до 22 часова на 88.3 CJIQ FM

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је поновљено суђење бившим челницима Службе државне безбедности Србије Јовици Станишићу и Франку Симатовићу пред Хашким трибуналом срамота за међународно право, а да је смисао тога да се оптужи држава Србија.

"То је скандал пар екселанс, суди се Станишићу и Симатовићу зато што политичке газде Трибунала нису задовољне предходном пресудом и то је срамота за међународну правду и међународно право. То је срамота за процесно право", рекао је Вучић на конференцији за новинаре. Он је истакао да су Станишић и Симатовић ослобођени 2013. године, а да су "у политичком жалбеном поступку поново враћени на суђење после 14 година".

"Каква је то правда коју ћете после 14 година испочетка да доносите? Ту правде нема", закључио је Вучић. Он је оценио да је срамота то што се ради шефу безбедносне службе државе Србије.

"То раде Србији, мислећи да не смемо да дигнемо глас, мислећи да је дозвољено пустити /Рамуша/ Харадинаја са 19 мртвих сведока, да је у реду пустити /Анту/ Готовину и правити од њега хероја. Али зато Срби морају да буду осуђени да би се рекло да је држава Србија у томе учествовала. Једини смисао је у томе и ни у чему другом", рекао је Вучић.

Бивши шеф Службе државне безбедности Србије Станишић и његов помоћник Франко Симатовић-Френки оптужени су у Хашком трибуналу за прогон, убиства, депортације и присилно премештање хрватских и муслиманских цивила током ратова у Хрватској и БиХ од 1991. до 1995. године.

Срна